Wisebit: werkt deze antirimpelcrème?

01/09/2013

In december 2012 ontwikkelde ik voor ERIBA Science Hall in samenwerking met de NTR verschillende wisebits. Een aantal publiceerde Wetenschap24 er al eerder , deze volgde later. Over de zin en onzin van anti-rimpelcrèmes.

Bekijk het filmpje hier.

De menselijke huid bevat collageen waardoor je huid er elastisch en jong uitziet. Na je 25e vermindert de productie van collageen en daardoor wordt de huid slapper en krijg je rimpels. Fabrikanten van antirimpelcrèmes maken van deze kennis handig gebruik. Maar werken antirimpelcrèmes ook?

Crème smeren helpt altijd een beetje, omdat het je huid soepel houdt en ervoor zorgt dat het niet uitdroogt. Daardoor gaat je huid eerder glimmen. Maar specifieke anti-rimpelcrèmes zijn onzin. Het molecuul collageen in de crème is veel te groot om door te dringen in de cellen. Het DNA in de huidcellen kun je niet meer veranderen, laat staan beschermen.

Tags:

Leave a Comment