Communicatie

IRR-Banner_020214_2Z_rrEducatie: IRRESITIBLE

Sinds 2014 ben ik voor Science LinX projectleider binnen het EU-project IRRESISTIBLE, waarin ik met VO-docenten lesmateriaal heb ontwikkeld over koolhydraten in moedermelk. Zie de websites van Science LinX en van IRRESISTIBLE voor meer informatie.

log_SLXEducatie: Studiestijgers

Met een groep biologie-docenten heb ik in 2012 een lesbrief en bijbehorend practicum over de biologie van veroudering ontwikkeld voor VWO5/6, in het kader van het project Studiestijgers van de ScienceLinX van de Rijksuniversiteit Groningen. De lesbrief is op verzoek te ontvangen.

scicom logoSciComNL

De Nederlandse Vereniging voor Wetenschap- en Techniekcommunicatie, in 2013 opgericht, heet nu SciComNL. Ik ben daar bestuurslid.

Logo_ERIBA-Vierkan

Wetenschapstentoonstelling: ERIBA Science Hall:

Voor het European Research Insitute for the Biology of Ageing (ERIBA), van het UMCG, heb ik in 2011 en 2012 een interactieve  wetenschapstentoonstelling  opgezet over de biologie van veroudering: ERIBA Science Hall. Een sfeerimpressie van de tentoonstelling is hier te zien. Hiervoor maakte ik ook Wisebits, korte (animatie)filmpjes over wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de NTR, deze zijn hier te zien.

cropped-nvwtc

 Nederlandse Vereniging van Wetenschap- en Techniekcommunicatie:

Ik ben één van de oprichters van een beroepsvereniging voor wetenschapscommunicatie. De oprichtingsvergadering was op 14 februari 2013 in museum Boerhaave. Zie de website voor meer informatie.

Wtweetorkshops en lezingen:

Ik geef workshops over social media en lezingen over wetenschapscommunicatie voor jonge wetenschappers, de presentaties zijn te vinden op Slideshare.

logo_qu3_transOrganisatie wetenschapsfestivals:

In Groningen ben ik betrokken geweest bij de organisatie van de Nacht van Kunst en Wetenschap in 2011 en 2012, bij het wetenschapspaviljoen Qu3 op festival Noorderzon in 2010, 2011 en 2012.

PCDI_logo_sq_biggerPCDI postdoc retreat 2011:

In 2011 was ik één van de organisatoren van het postdoc retreat van het Postdoc Career Development Initiative (PCDI)

LogoAcademische Jaarprijs 2010:

In 2010 was ik coördinator van de deelname van onze afdeling voor de Academische Jaarprijs, een wedstrijd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een groot publiek. Ons team, de Genenkrakers, werd tweede.